Izomalt, isomalt to syntetyczna substancja słodząca pełniąca też funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą.
W cukiernictwie służy do wyrobu efektownych przezroczystych dekoracji w różnych kolorach, przypominających wyglądem szkło czy lód.
Charakteryzuje się stosunkowo niską temperaturą pracy i wysoką plastycznością. Doskonale nadaje się do produkcji karmelu.
Waga netto: 1 kg
Skład: E953
Stosowanie: 25 do 50 g wody na 250 g izomaltu.
Sposób użycia:
rozpuścić mieszaninę na małym ogniu, aby uzyskać:
a) dekoracje szkliste – rozgrzać do 160 st. C
b) dekoracje satynowe – podgrzewać do 170 - 180 st. C
Powyżej 185 st. C masa może ulec zbrązowieniu.
Uwaga: Produkt spożywczy nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Stosować w ograniczonych ilościach. Szczelnie zamknąć po użyciu. Chronić przed wilgocią i działaniem promieni słonecznych.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek