Izomalt, isomalt to syntetyczna substancja słodząca pełniąca też funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą.
W cukiernictwie służy do wyrobu efektownych przezroczystych dekoracji w różnych kolorach, przypominających wyglądem szkło czy lód.
Charakteryzuje się stosunkowo niską temperaturą pracy i wysoką plastycznością. Doskonale nadaje się do produkcji karmelu.
Waga netto: 1 kg
Skład: E953
Stosowanie: 25 do 50 g wody na 250 g izomaltu.
Sposób użycia:
rozpuścić mieszaninę na małym ogniu, aby uzyskać:
a) dekoracje szkliste – rozgrzać do 160 st. C
b) dekoracje satynowe – podgrzewać do 170 - 180 st. C
Powyżej 185 st. C masa może ulec zbrązowieniu.
Uwaga: Produkt spożywczy nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Stosować w ograniczonych ilościach. Szczelnie zamknąć po użyciu. Chronić przed wilgocią i działaniem promieni słonecznych.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek