Udon to tradycyjny koreański makaron, który ma wiele zastosowań w kuchni azjatyckiej.
Grube, pszenne wstążki wzbogacą smak każdego bulionu, a także będą idealnym dodatkiem do dań kuchni koreańskiej i japońskiej.
Jest śliski, gruby (ok. 5mm) i ma zupełnie inną teksturę niż makarony polskie. Dodawany również do dań smażonych, przeważnie w Woku oraz na zimno z sosem Mentsuju.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 577 kJ
Wartość energetyczna: 138 kcal
Tłuszcz: 0.4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
Węglowodany: 29.2 g (w tym cukry: 0.3 g)
Błonnik: 1,3 g
Białko: 4,9 g
Sól: 1,1 g
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek