Udon to tradycyjny koreański makaron, który ma wiele zastosowań w kuchni azjatyckiej.
Grube, pszenne wstążki wzbogacą smak każdego bulionu, a także będą idealnym dodatkiem do dań kuchni koreańskiej i japońskiej.
Jest śliski, gruby (ok. 5mm) i ma zupełnie inną teksturę niż makarony polskie. Dodawany również do dań smażonych, przeważnie w Woku oraz na zimno z sosem Mentsuju.
Skład: mąka PSZENNA, skrobia z tapioki modyfikowana, emulgator (gliceryna), sól, reg. kwasowości: kwas mlekowy (E270), kwas octowy (E260), mleczan sodu (E325).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 577 kJ
Wartość energetyczna: 138 kcal
Tłuszcz: 0.4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
Węglowodany: 29.2 g (w tym cukry: 0.3 g)
Błonnik: 1,3 g
Białko: 4,9 g
Sól: 1,1 g
Waga:200 g
Kraj pochodzenia: Korea Płd.

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie