Mąka włoska typu 00 Classica dzięki dobrze skalibrowanym ziarnie łatwo nawodnia się.
Idealnie nadaje się do wypiekania lekkich i puszystych ciast, pizzy oraz pieczywa.
Jest bardzo drobno mielona, na śnieżnobiały pył. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona. To dzięki właśnie tym jej cechom ciasto wychodzi wyjątkowo elastyczne a po upieczeniu chrupiące.
Skład: mąka pszenna typu 00
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1481 kJ
Wartość energetyczna: 349 kcal
Tłuszcz: 1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g)
Węglowodany: 73 g (w tym cukry: 1 g)
Błonnik: 2,5 g
Białko: 12 g
Sól: 0,017 g
Waga: 5 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek