Mąka Pizzeria typu 00 Caputo to rewelacyjna mąka pochodząca z Włoch dedykowana pizzy neapolitańskiej.
Idealna na pizzę, ale także na ravioli, gnocchi, makarony, chleby np.focaccia.
Jest tak drobno mielona, że wygląda jak śnieżny pył. To mąka z elastycznym glutenem najlepsza do ciasta, które wymaga długiej fermentacji.
Dzięki tym cechom otrzymamy ciasto o doskonałym nawodnieniu, wyjątkowo elastyczne oraz chrupiące po upieczeniu.
Skład: mąka pszenna typu 00
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1489 kJ
Wartość energetyczna: 352 kcal
Tłuszcz: 1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
Węglowodany: 71,5 g (w tym cukry: 1,1 g)
Błonnik: 3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,005 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie