Ekstrakt waniliowy jest niezastąpiony podczas pieczenia ciast, ciasteczek przy wykonywaniu deserów oraz lodów i wielu innych wypiekach domowych.
Wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią świata. Na jej bazie otrzymany ekstrakt niesie ze sobą to co natura ma najlepsze, czyli wyciąg z najwyższej jakości lasek wanilii Bourbon. Dlatego to właśnie ta odmiana wanilii została użyta w Ekstrakcie z wanilią.
Dlaczego warto posiadać ekstrakt z wanilią Bourbon od Dr. Oetkera w swojej kuchni?
- nadaje intensywny aromat wypiekom, deserom, daniom, sosom i napojom
- płynna konsystencja z nasionkami wanilii doskonale rozprowadza się w składnikach potraw, nadając im charakterystyczny smak i zapach
- ekstrakt nie zawiera alkoholu
Dozowanie to około 2 - 4 łyżeczki na 250 g mąki.
Cukier inwertowany, syrop glukozowy, woda, ekstrakt z wanilii, 0,6% ziarna wanilii.
Przed użyciem wstrząśnij.
Objętość: 30 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1123/264 kJ/kcal,
tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
węglowodany: 67,3 g, w tym cukry 67,1 g,
białko: 0 g,
sól: 0,03 g
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice