Pisak cukrowy czarny może być dopełnieniem kolorowych stylizacji wypieków, pięknie komponuje się ze złotymi posypkami, pozwala też na stworzenie niepowtarzalnych kreacji w kolorze czarnym.
Doskonałym tłem dla pisaka mogą być lukry i polewy czekoladowe. Możesz też dekorować bezpośrednio na suchych powierzchniach ciasta. Po aplikacji pisak szybko zastyga, dlatego szczególnie polecamy do dekorowania pierniczków i ciasteczek.
Przed użyciem ugniataj pisak w palcach przez około minutę dla uzyskania jednolitej struktury masy.
Po użyciu tubkę można szczelnie zakręcić i przechować do ponownego wykorzystania.
UWAGA: nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Skład: cukier, woda, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, oleje roślinne palmowy i rzepakowy, barwnik (węgiel roślinny), skrobie modyfikowane, emulgatory (lecytyny, monostearynian polioksyetylenosorbitolu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat naturalny, substancja zagęszczająca (pektyny).
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1486 kJ
Wartość energetyczna: 353 kcal
Białko: 2,4 g
Węglowodany: 62 g (w tym cukry: 57 g)
Tłuszcz:9,6 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g)
Sól: 0,02 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek