Najwyższej jakości pasteryzowane białko jaj kurzych klasy A (chów ściółkowy).
Białko z jaj kurzych wyprodukowane jest z jaj kur z chowu ściółkowego. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne dodatki, konserwanty ani barwniki. Produkt jest bardzo praktyczny w przechowywaniu i użyciu. Butelka 0.5 kg odpowiada 16 średnim białkom jaj kurzych.
Białko ma wysoką ubijalność - idealnie nadaje się do przygotowania bez, pianek, ciast, ciastek, lukru królewskiego (do ozdabiania pierniczków), omletów.
Ze względu na ubogą ilość tłuszczy i węglowodanów białko jaja kurzego jest bardzo cenione wśród osób aktywnych.
Dzięki pasteryzacji produkt posiada długi termin przydatności do spożycia - do 6 miesięcy. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Według restrykcyjnych norm producenta określonych na etykiecie białko należy zużyć w ciągu 48h (norma ustalona na wypadek niewłaściwych zachowań konsumenckich takich jak przetrzymywanie butelki przez dłuższy czas poza lodówką lub spożywanie produktu bezpośrednio z butelki). Produkt został przebadany przez Państwową Inspekcję Sanitarną (SANEPID), która określiła, że jest w pełni zdatny do spożycia do 7 dni po otwarciu.
Fabrycznie zamkniętą butelkę można zamrozić na okres do 12 miesięcy. W celu rozmrożenia należy wyjąć z zamrażalnika, wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego rozmrożenia.
Skład: 100% pasteryzowane białko z kurzych jaj
Waga netto: 0,5 kg
Opakowanie: plastikowa butelka
Termin przydatności do spożycia : 30 grudzien 2024
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 209 kJ / 50 kcal
Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 1,1 g w tym cukry: 1,1 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,4 g
Opinie o :
Płynne białko jaj kurzych (0,5 kg) pasteryzowane - Farma Białka
Idealne do bezy i wszelkiego rodzaju tynków maślanych. Używam cały czas i jestem bardzo zadowolona. :)
Sahil [2022 /1 /18 16 :51:59]
Sprawdziło się idealnie przy robieniu bezy innych białkowych ciast! Smaczne i pięknie się ubija.
domellomw [2021 /3 /16 10 :37:49]