Najwyższej jakości pasteryzowane białko jaj kurzych klasy A (chów ściółkowy).
Białko z jaj kurzych wyprodukowane jest z jaj kur z chowu ściółkowego. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne dodatki, konserwanty ani barwniki. Produkt jest bardzo praktyczny w przechowywaniu i użyciu. Butelka 1kg odpowiada 32 średnim białkom jaj kurzych.
Białko ma wysoką ubijalność - idealnie nadaje się do przygotowania bez, pianek, ciast, ciastek, lukru królewskiego (do ozdabiania pierniczków), omletów.
Ze względu na ubogą ilość tłuszczy i węglowodanów białko jaja kurzego jest bardzo cenione wśród osób aktywnych.
Dzięki pasteryzacji produkt posiada długi termin przydatności do spożycia - do 6 miesięcy. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Według restrykcyjnych norm producenta określonych na etykiecie białko należy zużyć w ciągu 48h (norma ustalona na wypadek niewłaściwych zachowań konsumenckich takich jak przetrzymywanie butelki przez dłuższy czas poza lodówką lub spożywanie produktu bezpośrednio z butelki). Produkt został przebadany przez Państwową Inspekcję Sanitarną (SANEPID), która określiła, że jest w pełni zdatny do spożycia do 7 dni po otwarciu.
Fabrycznie zamkniętą butelkę można zamrozić na okres do 12 miesięcy. W celu rozmrożenia należy wyjąć z zamrażalnika, wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego rozmrożenia.
Skład: 100% pasteryzowane białko z kurzych jaj
Waga netto: 1 kg
Opakowanie: plastikowa butelka
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: wrzesień 2021
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 209 kJ / 50 kcal
Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 1,1 g w tym cukry: 1,1 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,4 g
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3