Wok ze stali węglowej - ulubiony typ kucharzy na całym świecie.
Jest lekka i trwała, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że zyskuje warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni ją przed rdzą. Najlepsza opcja smażenia oraz gotowania, przy możliwie najwyższej temperaturze w tradycyjnej kuchni chińskiej.
Patelnia ze stali węglowej bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia, w tym również na głębokim oleju.
Woka można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki rączce wykonanej z żeliwa, również w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 1,5 mm.
Rączka się nagrzewa więc należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Do dokładnego umycia wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Wymiary:
Średnica: 30 cm
Długość z rączką: 52,5 cm
Gwarancja: 2 lata
Materiał: stal węglowa
Kolor: czarny
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek