Verger z burakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut.
Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju. Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak buraka dopełnia dodatek cebuli, pieprzu i tymianku.
Idealny jako pyszny dodatek do wszelkich sałatek i innych dań. Upieczony w foremce, sprawdzi się jako pasztet.
Sposób przygotowania:
Przygotuj 400 ml wody o temperaturze ok. 80 °C. Do miski wsyp mieszankę, dolej wodę, wymieszaj.
Wartości odżywcze w 100 g przed przygotowaniem:
wartość energetyczna: 1487 kJ/ 353 kcal
Tłuszcz: 6,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 55 g, w tym cukry: 8,8 g
błonnik: 11 g
białko: 13 g
sól: 3 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek