KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mieszanka do piernika i pierniczków Kasztelańska (1 kg) - CSM

1999

w tym 5% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Nr produktu: 28867

Nr kat: 0303031003127

Opis produktu
Piernik Kasztelański przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju wyrobów piernikowych, pierników przekładanych, pierniczków, babek i krajanki. Wypieki cechują się charakterystycznym, pełnym piernikowym smakiem i zapachem oraz wilgotnawym miękiszem. Pozwala również na stosowanie własnych innowacji recepturowych.

Skład: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, maltodekstryna, środki spulchniające: lakton kwasu glukonowego, węglany sodu E500, przyprawy korzenne, barwnik: karmel amoniakalny, laktoza jodowana, aromat.

Proponowane receptury:

Babka:
- Piernik Kasztelański: 1 kg
- Jaja: 450 g
- Olej: 400 g
- Woda: 200g

Ubijać 3 – 5 minut, średnie obroty. Po napełnieniu forem nacinamy powierzchnię ciasta nożem lub skrobką zwilżonymi olejem roślinnym. Nacięcia można wykonać po 15 – 20 min. od rozpoczęcia wypieku. Temperatura 170 – 180°C, "luft" otworzyć po ok. 15 min. lub po nacięciu. Piec 45 – 50 min.

Piernik przekładany:
- Piernik Kasztelański: 1 kg
- Jaja: 350 g
- Olej: 300 g
- Marmolada wieloowocowa: 200 g
- Woda : 50 -100 g

Ubijać 3 minuty, średnie obroty.
Wypiekać w temp. 170 – 180°C.
Czas wypieku dla blachy o wymiarach 40×60 cm ok. 55 minut.
Po wypieczeniu przeciąć na dwie lub trzy części, przełożyć marmoladą i kremem, pokryć polewą czekoladową.

Piernik z bakaliami:
- Piernik Kasztelański: 1 kg
- Jaja: 450 g
- Olej: 400 g
- Woda: 50 g
- Bakalie (rodzynki, orzechy, owoce kandyzowane): 750 g

Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka