Bogate bezglutenowe źródło naturalnych witamin i minerałów.
W płatach drożdżowych znajdziemy:
- witaminy z grupy B
- witaminy C i D.
- składniki mineralne m.in. magnez, potas, wapń, fosfor, chrom, selen
Zalety płatków drożdżowych nieaktywnych:
- źródło błonnika, co korzystnie wpływa na mikrobiom w jelitach i układ trawienny
- źródło białka, zawierają aż 18 aminokwasów, poszukiwane m.in. w diecie wegetariańskiej i wegańskiej
- śladowa zawartość sodu oraz tłuszczu.
Zastosowanie płatków drożdżowych w kuchni:
- składnik sosów i zup
- zamiennik bułki tartej
- wzmacniacz smaku do wytrawnych ciast i tart
- dodatek do pasztetów i past warzywnych
- posypka do lekkich sałatek
Wartość odżywcza w 100 g:
Energia w kJ 1180, Energia w kcal 280, Białko 41,8 g, Tłuszcz 1,9 g - w tym nasycone kw. tłuszczowe 1,3 g, Węglowodany 23,1 g - z tego cukier 8,9 g, Błonnik 21,2 g, Sód 0,05 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek