Pikantna pasta z cytrusowym posmakiem. Zawiera w sobie yuzu odpowiedzialne za ten cytrusowy smak. Yuzu to popularny w Japonii cytrus (występuje też w innych krajach Azji), odpowiednik limonki. Yuzu cenione jest za swój aromat. Bardzo często cytrus ten jest wykorzystywany do gotowania, chociaż w Polsce nie zyskał jeszcze takiej popularności.
Pasta ma wilgotną konsystencję, dlatego będzie się dobrze łączyć z innymi składnikami.
Stanowi świetny dodatek do dań w momencie, gdy chcemy uzyskać niespotykany smak.
Główne przeznaczenie to wykańczanie potraw, uszlachetnianie sosów, dipów.
Można ją dodać do majonezu, jogurtu czy dressingu i dzięki temu całość ma świeży cytrusowy smak.
Ważne, aby baza do której dodajemy pastę nie była słona, gdyż sama w sobie jest dość słona.
Skład: skórka z owoców yuzu, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, sól, woda, cukier, czerwona papryki chili 9 %, nasiona
SEZAMU, wino ryżowe (ryż, słód ryżowy, alkohol, woda), skrobia modyfikowana, czarny pieprz, zielona cebula, kwas: kwas
cytrynowy, imbir, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, czosnek.
Waga netto: 43 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 863 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 4,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany: 36 g, w tym cukry 9,1 g
Białko: 3,1 g
Sól: 12,2 g

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3