Tykwa jest powszechnie używana jako składnik futomaki i innych dań sushi. Można je również znaleźć w daniach kuchni japońskiej gotowanych na wolnym ogniu „Nimono” i potrawach marynowanych „Aemono”. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu.
Można ją również użyć do sałatek, fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.
Skład: tykwa (Lagenaria siceraria (Molina) Standl.) 47,7 %, syrop kukurydziany, cukier, sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, barwnik: karmel), sól, mirin (woda, ryż kleisty, pleśń Koji (Aspergillus oryzae)), aromat, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy.
Waga netto: 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, razem z marynatą i zużyć w ciągu 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 527 kJ/124 kcal
Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 29 g, w tym cukry 22 g
Białko: 1,1 g
Sól: 3 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek