Tykwa jest powszechnie używana jako składnik futomaki i innych dań sushi. Można je również znaleźć w daniach kuchni japońskiej gotowanych na wolnym ogniu „Nimono” i potrawach marynowanych „Aemono”. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu.
Można ją również użyć do sałatek, fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.
Skład: tykwa (Lagenaria siceraria (Molina) Standl.) 47,7 %, syrop kukurydziany, cukier, sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, barwnik: karmel), sól, mirin (woda, ryż kleisty, pleśń Koji (Aspergillus oryzae)), aromat, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy.
Waga netto: 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, razem z marynatą i zużyć w ciągu 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 527 kJ/124 kcal
Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 29 g, w tym cukry 22 g
Białko: 1,1 g
Sól: 3 g
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati