Gotowa pasta imbirowa to idealny produkt dla osób praktycznych i zapracowanych. Dzięki gotowej imbirowej bazie przygotujesz swoje danie dużo szybciej (bez obierania, szatkowania i ucierania). Zawartość słoiczka odpowiada 24 łyżeczkom posiekanego imbiru lub 12 cm korzenia o średniej grubości.
Pastę imbirową stosujemy wszędzie tam gdzie wymaga jej przepis. Jest to idealna baza do wszelkiego rodzaju dań, sosów i curry. Gotową pastę imbirową najczęściej smaży się na oleju wraz z czosnkiem, cebulą lub chili. Tak przygotowana baza jest starterem dla wielu orientalnych i europejskich dań. Pastę można wykorzystać również jako marynatę do pieczonych i grillowanych mięs.
Skład: imbir 80 %, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kwasy: kwas cytrynowy, kwas octowy.
Przechowywać w warunkach otoczenia, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 216 kJ/52 kcal
Tłuszcz: 3,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany: 3,6 g, w tym cukry 2,6 g
Białko: 0,8 g
Sól: 1,5 g

Najwyższa jakość

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3