Termometr do pieczenia mięs OVEN.
Idealny łosoś, bez zaglądania do piekarnika non stop, rozpływające się foie gras, wszystko to ułatwi ten termometr.
Dzięki termosondzie z Mastrada uchwycisz moment idealnego wysmażenia czy upieczenia a to już połowa sukcesu. Aby przyrządzić średnio wysmażony stek, wystarczy wybrać temperaturę lub tryb pieczenia zaprogramowany w urządzeniu, wsunąć sondę w mięso a urządzenie umieścić na zewnątrz bezpośrednio na metalowej obudowie piekarnika. Na tylnej ściance znajdą się 2 silne magnesy, umożliwiające umocowanie na metalowych elementach. Pamiętaj muszą one pozostawać chłodne, nie nagrzewać się w trakcie pieczenia. Po osiągnięciu pożądanego stopnia przyrządzenia rozlegnie się alarm. Sonda sprawdzi się również przy robieniu konfitur i dżemów, praktyczny klips pozwoli umieścić sondę na garnku.
Uwagi dotyczące użytkowania:
Sondę należy umieszczać w środku przygotowanej potrawy, nie na brzegu.
Przed rozpoczęciem pomiaru należy upewnić się, że sonda jest zimna, a następnie wyjąć i włożyć baterię.
Sondę i kabel czyścimy wilgotną ściereczką, nie należy zanurzać w wodzie urządzenia.
Nie wolno wkładać urządzenia do piekarnika, powinno ono pozostawać na zewnątrz: w piekarniku pozostaje sonda i kabel łączący z urządzeniem bazowym.
Nie dotykaj sondy i kabla wyjmując z piekarnika, są one gorące i możesz poparzyć się.
Urządzenie przeznaczone jest do mierzenia temperatury, maksymalnie do 210 stopni Celsjusza. Jeżeli użyjesz urządzenia powyżej tej temperatury, urządzenie wyświetli komunikat "HI" a gwarancja straci ważność.
Urządzenie działa na baterię R03(AB) AAA 1,5 V ( 1 w zestawie).
Korzystanie ze wstępnie zaprogramowanych czasów i temperatur
Przed rozpoczęciem pracy umieść na ekranie w wybranym języku menu do wyboru: hiszpański, francuski, niderlandzki,włoski, niemiecki lub angielski, brak w języku polskim, to Ci zdecydowanie ułatwi pracę z urządzeniem.
W menu znajdziesz: rodzaje mięs i stopień wysmażenia/upieczenia oraz funkcję manual do ręcznego ustawiania czasu i temperatury. Do wyboru: wołowina, wieprzowina drób, cielęcina i jagnięcina, stopnie to: done, well, medium med, rare i rare.
Wybierz rodzaj mięsa używając przycisku A, stopień przyrządzenia - B, alarm włączysz suwakiem C. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Po osiągnięciu odpowiedniego stopnia przyrządzenia w urządzeniu włączy się alarm
Ręczne ustawianie czasu i temperatur
Wybierz temperaturę za pomocą suwaka D i włącz urządzenie przyciskiem suwakiem C - pozycja ON, wybierz z Menu funkcję MANUAL używając przycisku A a następnie naciśnij M wyświetli się temperatura +/- pozwoli Ci wybrać pożądaną, zatwierdź za pomocą M. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Analogicznie ustawiasz alarm.
Wymiary urządzenia bazowego:
Wysokość 2 cm
Długość 12 cm
Szerokość 7,5 cm
Przybliżone wymiary sonda:
Długość 13,5 cm
Przybliżone wymiary kabel:
Długość 110 cm
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek