Czy wiśnie mogą być jeszcze bardziej wiśniowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu wiśnie w całości są niesamowite. Oprócz walorów smakowych wiśni to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść wiśnie liofilizowane:
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- są chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- mają soczysty aromat i smak świeżych porzeczek
- są bez konserwantów i barwników
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Paczkę liofilizowanych owoców możemy wziąć ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, pracy… jest to wspaniała zdrowa przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1495kJ/354kcal
- tłuszcz: 2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- węglowodany: 72 g w tym cukry: 58 g
- błonnik: 11 g
- białko: 6,8 g
- sól: 0,05 g
Waga netto: 30 g
Skład: liofilizowane maliny w całości
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Baton piernikowy w czekoladzie z nadzieniem marcepanowym - Kopernik
JEszcze nie jadłem, ale zjem :)
Fajnie