Kamień do pieczenia pizzy i chleba to niezwykły sposób by nasze wypieki były idealnie chrupiące, apetyczne i rumiane.
Kamień ma wygodną podwyższoną krawędź z tyłu co zapobiega przypadkowemu zsunięciu się pizzy z kamienia podczas wkładania go do piekarnika, wchłania wilgoć, dzięki czemu skórka do pizzy jest cudownie chrupiąca.
Z powodzeniem zastępuje w domowych warunkach profesjonalny ceglany piec, oszczędzając przy tym cenne miejsce.
Przed pieczeniem, kamień powinno się nagrzać w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez minimum 20-30minut.
Idealnie nadaje się nie tylko do pieczenie cudownej pizzy, ale także chleba, bułek, ziemniaków czy grzanek.
Po użyciu wystarczy wystudzony kamień opłukać pod bieżącą wodą.
Zakres temperatur: od 200 C do 250 C.
Wymiary:
Wysokość: 2,5 cm
Średnica: 29 cm
Przybliżone wymiary brutto:
Wysokość 34,5 cm
Długość 35 cm
Szerokość 5 cm
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek