Nowy produkt w portfolio Dorosiowych Rantów.
Taśma rantowa z folii acetatowej do tworzenia deserów na zimno: galaretek, serników, lodów, musów, deserów warstwowych. Dzięki folii uzyskujemy idealnie gładką krawędź. Gdy deser jest już zestalony, folia bardzo łatwo się zdejmuje pozostawiając krem na swoim miejscu.
Folią wykładamy rant lub formę, następnie wypełniamy deserem i wstawiamy do lodówki. Gdy deser jest zestalony, wyjmujemy go z rantu (lub formy) i wtedy możemy zdjąć folię.
Folię można pozostawić do transportu, co zabezpieczy przed zniszczeniem i pozwoli zachować kształt deseru.
Folia może też pełnić funkcję indywidualnego opakowania do małych porcji deseru.
Folię można stosować do układania warstw biszkoptu i przekładania kremem.
Z folii możemy zrobić ograniczający rant, jeśli forma czy pojemnik do deseru jest zbyt niski.
Na wyciętym kawałku folii możemy wyrysować dowolne kształty lub napisy z ganache czekoladowego czy kremu maślanego, a następnie odcisnąć obrazek na powierzchni tortu, lub ciasta.
Materiał:
Folia zrobiona jest z acetatu, czyli octanu celulozy. Jest to materiał pochodzenia roślinnego, hypoalergiczny i bezpieczny w kontakcie z żywnością. Produkuje się go z naturalnej bawełny i włókien drzewnych.
Właściwości:
Folia jest gruba (150 mikronów) i wytrzymała. Potrafi utrzymać płynna galaretkę czy mus, zanim się zestalą.
Długość folii potrzebna w stosunku do wielkości rantu:
- rant 18 - 59 cm
- rant 20 - 65 cm
- rant 21 - 68 cm
- rant 24 - 78 cm
- rant 26 - 86 cm
- rant 27 - 89 cm
- rant 30 - 98 cm
Folia ma formę taśmy o wymiarach:
długość: 10 metrów
szerokość: 6 centymetrów
grubość 150 mikronów
Kraj produkcji: Włochy

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3