Masa cukiernicza fondant w kolorze śnieżnobiałym do modelowania figurek i tworzenia prostych kwiatów.
Zawiera w swoim składzie masło kakaowe, dzięki czemu ma wyjątkową elastyczność i jednocześnie zachowuje odpowiednią strukturę. Nie wymaga dodatku CMC.
Masa jest gotowa do użycia - wystarczy ją rozwałkować i pokryć nią ciasto aby uzyskać idealnie równą powierzchnię. Z rozwałkowanej masy można wycinać dowolne kształty lub formować ją jak plastelinę, uzyskując w ten sposób różnorodne dekoracje.
Masę, fondant można łatwo zabarwić na różne kolory dodając barwników spożywczych dostępnych w naszym sklepie.
Dzięki użyciu tej masy tort zrobiony w domu wygląda profesjonalnie, i może być dopasowany do okazji.
Skład: cukier (42%), skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromat, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i soi.
Przechowywać w temperaturze 8-25°C, wilgotność: 40-50%, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, co zabezpiecza masę przed wysychaniem.
Waga netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Data przydatności do spożycia: co najmniej 7 miesiące od daty zakupu.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice