Trawa cytrynowa jest dodatkiem, bez którego nie można wyobrazić sobie kuchni azjatyckiej. Uzupełnia ona smak potraw z owoców morza, dań ryżowych oraz potraw z drobiu.
Świetnie komponuje się z curry, mlekiem kokosowym i ryżem. Idealnie podkreśla smak kurczaka, subtelnie uzupełnia smak potraw z krewetek i owoców morza.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 81,8 kJ / 19,6 kcal
- białko: < 0,25 g
- węglowodany: 3,36 g, w tym cukry 1,45 g
- tłuszcz: 0,68 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,11 g
- błonnik: 5,34 g
- sód: 468 mg
Skład: trawa cytrynowa, woda, ocet, cukier, sól, kwas cytrynowy - regulator kwasowości,
olej sojowy, guma ksantanowa - stabilizator
Waga netto: 105 g
Opakowanie: szklany słoik
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Trwałość: zawsze minimum 9 miesięcy od daty zakupu
Opinie o :
Trawa cytrynowa mielona105 g - Thai Heritage
Zdecydowanie wygodniejsza w użyciu niż patyczki :) Doskonała do wszelkiego rodaju dań tajskich i azjatyckich.
delilah [2014 /4 /29 17 :34:14]
Polecam!
iwetta [2014 /4 /29 11 :10:50]
Trawa ma dość intensywny zapach i smak, nadaje niepowtarzalny smak potrawom. Polecam!
WujekPawel [2014 /3 /29 23 :34:23]
Przyprawa, która polecam. Bardzo wygodna w użyciu.
gpuchacz [2014 /2 /18 15 :38:22]
Nadaje ekstra aromat daniom tajskim. Gorąco polecam.
gpuchacz [2014 /1 /18 14 :40:57]
Nadaje ekstra aromat daniom tajskim. Gorąco polecam.
gpuchacz [2014 /1 /18 14 :40:50]
Wygodna w użyciu, ale chyba trochę mało aromatyczna. W każdym razie na pewno warto mieć w lodówce.
19iga89 [2013 /12 /4 21 :58:31]
Uwielbiam za orzeźwiający smak i mozliwości, jakie daje - dodana do warzyw wspaniale podbija smak, mięsu dodaje egzotyki. Polecam:)
Lipka [2013 /11 /27 19 :9:9]
kupiłam pierwszy raz i mam mieszane uczucia,niby ok ale chyba powinna miec bardziej aromatyczny zapach,
wiosnawiosna [2013 /5 /31 16 :11:31]
Z lekkim jedynie posmakiem, ale lepsza niż mrożona do samodzielnie sporządzanego curry
ewamad [2012 /6 /26 11 :53:27]