Kamień do pieczenia pizzy i chleba to niezwykły sposób by nasze wypieki były idealnie chrupiące, apetyczne i rumiane.
Znana w całej Europie, angielska marka Judge przygotowała specjalny kamień z metalową kratką, który równomiernie rozprowadza ciepło, a ponadto wchłania wilgoć z ciasta, dzięki czemu po upieczeniu jest ono chrupiące i delikatne.
Kamień z powodzeniem zastępuje w domowych warunkach profesjonalny ceglany piec, oszczędzając przy tym cenne miejsce.
Przed pieczeniem, kamień powinno się nagrzać w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez minimum 20-30minut.
Idealnie nadaje się nie tylko do pieczenie cudownej pizzy, ale także chleba, bułek, ziemniaków czy grzanek.
Kamienia możesz używać zarówno w piekarniku elektrycznym jak i gazowym.
Został zaopatrzony w metalową podstawę, ułatwiającą wyjmowanie i wkładanie do piekarnika.
Firma Judge dba o najwyższą jakość swoich produktów, dzięki czemu będziesz mógł cieszyć się kamieniem przez długie lata.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek