Mąkę pszenną pełnoziarnistą znamy pod postacią mąki razowej. Za sprawą jej wyjątkowych walorów smakowych i odżywczych coraz częściej spotykamy ją w kuchni. Ten złożony typ zawiera wszelkie możliwe części anatomiczne ziarna takie jak bielmo, okrywę owocowo – nasienną oraz zarodek. Ta zawartość sprzyja zachowaniu wszystkich cennych składników, począwszy od łatwo przyswajalnego błonnika po witaminy z grupy B.
Mąka TOTA pszenna pełnoziarnista może być stosowana do tradycyjnych wypieków, podobnie jak jej biała odmiana. Jej połączenie z innym rodzajem gwarantuje przyrządzenie idealnych ciast, naleśników czy bułeczek. Miłośnicy włoskiej kuchni odnajdą jej walory smakowe w cieście do pizzy.
Skład: Ziarno pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1436 kJ wartość energetyczna: 340 kcal białko: 13,2 g błonnik: 10,7 g węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,1 g) tłuszcz: 2,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g) sól: 0,1 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć do:
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek