Mąkę pszenną pełnoziarnistą znamy pod postacią mąki razowej. Za sprawą jej wyjątkowych walorów smakowych i odżywczych coraz częściej spotykamy ją w kuchni. Ten złożony typ zawiera wszelkie możliwe części anatomiczne ziarna takie jak bielmo, okrywę owocowo – nasienną oraz zarodek. Ta zawartość sprzyja zachowaniu wszystkich cennych składników, począwszy od łatwo przyswajalnego błonnika po witaminy z grupy B.
Mąka TOTA pszenna pełnoziarnista może być stosowana do tradycyjnych wypieków, podobnie jak jej biała odmiana. Jej połączenie z innym rodzajem gwarantuje przyrządzenie idealnych ciast, naleśników czy bułeczek. Miłośnicy włoskiej kuchni odnajdą jej walory smakowe w cieście do pizzy.
Skład: Ziarno pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1436 kJ wartość energetyczna: 340 kcal białko: 13,2 g błonnik: 10,7 g węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,1 g) tłuszcz: 2,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g) sól: 0,1 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć do:
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati