Czarny ocet ryżowy CHINKIANG – bardzo popularny w południowej części Chin, jest najlepszym z czarnych octów ryżowych. Nazwa pochodzi od prowincji, gdzie jest produkowany. Najbardziej ceniony (dojrzewa latami) pochodzi własnie z Zhenjiang (Chinkiang odmieniane również jako Zhenjiang).
Tradycyjnie wyrabiany jest ze słodkich i kleistych odmian ryżu. Ma ciemny kolor i głęboki, nieco „dymny” smak. Może być stosowany jako zamiennik octu balsamicznego.
Czarny ocet ryżowy szczególnie poleca się jako dodatek do potraw duszonych, sałatek lub jako dip.
Skład: woda, ryż kleisty 25%, otręby PSZENNE, sól, cukier.
Wartość odżywcza w 100 g:
Energia: 250 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 0 g (w tym kwasy nasycone: 0 g)
Węglowodany: 5 g (w tym cukry: 3 g)
Białko: 4 g
Sól: 1 g
Kraj pochodzenia: Chiny

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3