Czarny ocet ryżowy CHINKIANG – bardzo popularny w południowej części Chin, jest najlepszym z czarnych octów ryżowych. Nazwa pochodzi od prowincji, gdzie jest produkowany. Najbardziej ceniony (dojrzewa latami) pochodzi własnie z Zhenjiang (Chinkiang odmieniane również jako Zhenjiang).
Tradycyjnie wyrabiany jest ze słodkich i kleistych odmian ryżu. Ma ciemny kolor i głęboki, nieco „dymny” smak. Może być stosowany jako zamiennik octu balsamicznego.
Czarny ocet ryżowy szczególnie poleca się jako dodatek do potraw duszonych, sałatek lub jako dip.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek