Małe chrupiące kuleczki ryżowe oblane mleczną czekoladą.
Świetne rozwiązanie w zdobieniu tortów, deserów. Ich wyśmienity smak idealnie pasuje do czekolad, jednocześnie chrupkość nada pralinom, tabliczkom, ciastom czy deserom jeszcze większego wyrafinowania.
Można rozsypać je na ciasto pokryte glazurą, użyć jako przekąski lub deseru.
Skład: cukier, mąka ryżowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, laktoza, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), substancja glazurująca: szelak (E904), skrobia, syrop glukozowy. Może zawierać zboża zawierające gluten.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 473 kcal/ 2032 kJ
Tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
Węglowodany: 66 g w tym cukry 45 g
Białko: 6 g
Sól: 0,5 g
Warunki przechowywania: temp.5-20 C. Chronić przed bezpośrednim światłem.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek