Oryginalny, gęsty i aromatyczny zielony sos to kwintesencja smaku włoskich potraw. Zielone pesto stworzone z bazylii, pokruszonych orzeszków pinii i prawdziwego włoskiego sera. Dodatek oliwy z oliwek nadaje idealne wykończenie konsystencji. Zielone pesto idealnie komponuje się z ziemniakami albo ze świeżo ugotowanym makaronem.
Skład: bazylia (38%), oliwa extra virgin (18%), olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, ser Grana Padano (6,9%), włoskie orzechy pinii (4%), ser Pecorino, czosnek, cukier, sól morska, regulator kwasowości (kwas mlekowy), antyoksydanty (kwas ascorbinowy).
Wartość odżywcza: 1753 kJ
Wartość odżywcza: 419 kcal 796.1
białko: 6,6 g
węglowodany: 7,6 g
tłuszcz: 39,6 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 14 dni.
Alergeny: zawiera orzechy i mleko. Może zawierać sezam.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3