To idealne narzędzia do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.
Szpachla z miękkiej stali nierdzewnej z wygodnym uchwytem. Skrobka służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.
Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpachli na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.
Można myć w zmywarce, osuszyć po umyciu.
Skrobka, szpachla, skrobka ma podziałkę.
Przed pierwszym użyciem należy umyć skrobki płynem do naczyń w letniej wodzie.
Opinie o :
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru duża (25 cm) "Japonka" - DorosioweRanty
Polecam, polecam naprawdę fajna skrobka :)
Anka85
[2021
/4
/12 1
:3:58]
Bardzo przydatna rzecz do tynkowania tortów. Skrobka jest duża, dzięki czemu idealnie otynkujemy nawet wysoki tort.
Norka289
[2020
/11
/17 10
:40:46]
Skrobka jest rewelacyjna! Kupilam dla siebie i dla drugą dla koleżanki. Bardzo polecam ponieważ ulatwiają prace początkującym oraz zaawansowanym cukiernikom.
Opinie o :
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru duża (25 cm) "Japonka" - DorosioweRanty
Polecam, polecam naprawdę fajna skrobka :)
Anka85 [2021 /4 /12 1 :3:58]
Bardzo przydatna rzecz do tynkowania tortów. Skrobka jest duża, dzięki czemu idealnie otynkujemy nawet wysoki tort.
Norka289 [2020 /11 /17 10 :40:46]
Skrobka jest rewelacyjna! Kupilam dla siebie i dla drugą dla koleżanki. Bardzo polecam ponieważ ulatwiają prace początkującym oraz zaawansowanym cukiernikom.
aleksandra1984 [2020 /10 /26 12 :10:53]