Mąka z czarnego ryżu charakteryzuje się delikatnością i ciekawym kolorem. Jest niezwykle gładka, a za sprawą fioletowo – kakaowej barwy koloryzuje potrawy z niej przyrządzane. Z mąki tej możemy przygotować chleb, naleśniki, makarony, budynie, kleiki czy ciasta.
W Azji wykorzystywana jest do deserów typu Seri Muka, Khanom Chun, Buchi, oraz wszelkich odmian japońskiego Mochi. Idealna do barwienia potraw. Możemy dzięki niej uzyskać prawie czarny chleb, fioletowe kluski, czy kisiel.
Mąka z ryżu jest o wiele lepiej tolerowana przez nasz układ pokarmowy niż klasyczne mąki pszenne. Nie posiada glutenu, cholesterolu i jest lekkostrawna. Zawiera błonnik, witaminy z grupy B, fosfor i magnez.
Skład: mąka z czarnego ryżu kleistego, woda.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Termin przydatności do spożycia: min. 6 miesięcy
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 348 kcal
Tłuszcz: 1,52 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g, tłuszcze jednonienasycone: 0,19 g, tłuszcze wielonienasycone: 0,70 g)
Węglowodany: 75,4 g (w tym cukry: 1,1 g)
Błonnik: 11,8 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek