Mąka z czarnego ryżu charakteryzuje się delikatnością i ciekawym kolorem. Jest niezwykle gładka, a za sprawą fioletowo – kakaowej barwy koloryzuje potrawy z niej przyrządzane. Z mąki tej możemy przygotować chleb, naleśniki, makarony, budynie, kleiki czy ciasta.
W Azji wykorzystywana jest do deserów typu Seri Muka, Khanom Chun, Buchi, oraz wszelkich odmian japońskiego Mochi. Idealna do barwienia potraw. Możemy dzięki niej uzyskać prawie czarny chleb, fioletowe kluski, czy kisiel.
Mąka z ryżu jest o wiele lepiej tolerowana przez nasz układ pokarmowy niż klasyczne mąki pszenne. Nie posiada glutenu, cholesterolu i jest lekkostrawna. Zawiera błonnik, witaminy z grupy B, fosfor i magnez.
Skład: mąka z czarnego ryżu kleistego, woda.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Termin przydatności do spożycia: min. 6 miesięcy
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 348 kcal
Tłuszcz: 1,52 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g, tłuszcze jednonienasycone: 0,19 g, tłuszcze wielonienasycone: 0,70 g)
Węglowodany: 75,4 g (w tym cukry: 1,1 g)
Błonnik: 11,8 g
Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek