Mąka z czarnego ryżu charakteryzuje się delikatnością i ciekawym kolorem. Jest niezwykle gładka, a za sprawą fioletowo – kakaowej barwy koloryzuje potrawy z niej przyrządzane. Z mąki tej możemy przygotować chleb, naleśniki, makarony, budynie, kleiki czy ciasta.
W Azji wykorzystywana jest do deserów typu Seri Muka, Khanom Chun, Buchi, oraz wszelkich odmian japońskiego Mochi. Idealna do barwienia potraw. Możemy dzięki niej uzyskać prawie czarny chleb, fioletowe kluski, czy kisiel.
Mąka z ryżu jest o wiele lepiej tolerowana przez nasz układ pokarmowy niż klasyczne mąki pszenne. Nie posiada glutenu, cholesterolu i jest lekkostrawna. Zawiera błonnik, witaminy z grupy B, fosfor i magnez.
Skład: mąka z czarnego ryżu kleistego, woda.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Termin przydatności do spożycia: min. 6 miesięcy
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 348 kcal
Tłuszcz: 1,52 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g, tłuszcze jednonienasycone: 0,19 g, tłuszcze wielonienasycone: 0,70 g)
Węglowodany: 75,4 g (w tym cukry: 1,1 g)
Błonnik: 11,8 g

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie