Uniwersalna mąka bezglutenowa z najlepszych składników.
Mix mąki ryżowej oraz skrobi ziemniaczanej idealnie nadaje się do pieczenia białego chleba, ciasta drożdżowego lub ciasta na pizze.
Nie zawiera glutenu, pszenicy ani laktozy.
Można ją łączyć z drożdżami, jajami, proszkiem do pieczenia, dowolnym tłuszczem lub tylko z wodą aby otrzymać ciasto na pierogi.
Skład: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, dekstroza. Może zawierać śladowe ilości soi.
Informacja o wartości odżywczej 100 g
wartość energetyczna 1459 / 344 kj/kcal
tłuszcz 0.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g
węglowodany 82 g
w tym cukry 1.7 g
błonnik 4.7 g
białko 1 g
sól 0.01 g
Kraj pochodzenia: Włochy.
Termin przydatności do spożycia: min. 4 miesiące
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek