Uniwersalna mąka bezglutenowa z najlepszych składników.
Mix mąki ryżowej oraz skrobi ziemniaczanej idealnie nadaje się do pieczenia białego chleba, ciasta drożdżowego lub ciasta na pizze.
Nie zawiera glutenu, pszenicy ani laktozy.
Można ją łączyć z drożdżami, jajami, proszkiem do pieczenia, dowolnym tłuszczem lub tylko z wodą aby otrzymać ciasto na pierogi.
Skład: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, dekstroza. Może zawierać śladowe ilości soi.
Informacja o wartości odżywczej 100 g
wartość energetyczna 1459 / 344 kj/kcal
tłuszcz 0.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g
węglowodany 82 g
w tym cukry 1.7 g
błonnik 4.7 g
białko 1 g
sól 0.01 g
Kraj pochodzenia: Włochy.
Termin przydatności do spożycia: min. 4 miesiące

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3