Idealna mata dla maniaków pizzy, szczególnie tej domowej :)
Mata wykonana z silikonu ze specjalnymi perforacjami na dnia i nie wysokim rantem.
Wiadomo, jak trudno upiec w domu dobrą pizzę, która przypominałaby oryginalny włoski placek. Ta mata Ci w tym pomoże.
Wystarczy rozwałkować na macie ciasto na pizzę, obłożyć ją ulubionymi dodatkami i wstawić do piekarnika (użyj rusztu będącego na wyposażeniu piekarnika). Dziurkowane dno sprawia, że gorące powietrze swobodnie krąży wokół ciasta. Dzięki temu zarówno dół jak i góra pizzy są chrupiące i przyrumienione, czyli podobny efekt jak z oryginalnego pieca do wypieku.
Mata nie wymaga stosowania tłuszczu (jedynie kilka pierwszych użyć - proszę posmarować matę cienką warstewką oliwy lub oleju). Pizza łatwo odchodzi od silikonu.
Mata przyda się również do wypieku innych płaskich form pieczywa, np. focacci.
Matę można zwinąć, zajmuje w kuchni niewiele miejsca.
Prosimy nie kłaść maty na bezpośredni źródle ciepła, nie używać w piekarniku funkcji grill. Prosimy nie kroić ciasta na macie.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek