Pasta curry to doskonały pomysł na urozmaicone dania.
Zielone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Zielony kolor zawdzięcza zielonemu chili. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. By przygotować curry dla 2-4 osób w zaledwie 10 min do pasty dodaj mleczko kokosowe, warzywa/mięso i smakuj Tajlandii. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania curry. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. marchewkę, paprykę, cukinię) bądź mięso. Idealne komponuje się z ryżem jaśminowym.
skład: papryka chili zielona 25 %, trawa cytrynowa 25 %, czosnek, szalotka, sól, galangal, kumin mielony
wartość energetyczna 234 / 56 kJ/kcal, tłuszcz 0,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 4,1 g, w tym cukry 0 g, białko 4,4 g, sól 12,2 g
Przechowywać w warunkach otoczenia, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu miesiąca.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek