Mąka pszenna do pizzy włoskiej charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne. Ciasto po upieczeniu w piecu staje się chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Nie nasiąka sosem pomidorowym zachowując swoją chrupkość. Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 swoim smakiem przypomina tradycyjną pizzę włoską, która uznawana jest za unikalną i najlepszą.
Skład: Bielmo mączne pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1480 kJ wartość energetyczna: 337 kcal białko: 9,2 g błonnik: 2,6 g węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g) tłuszcz: 1,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g) sól: 0,0 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek