Uniwersalne, bardzo łatwe w użyciu drożdże - gotowe w każdej chwili do użycia. Drożdże doskonale sprawdzą się do wypieków wytrawnych i słodkich. Drożdże instant mogą być stosowane bezpośrednio na mąkę. Doskoanle nadają się do ciast pszennych, żytnich i pieczywa cukierniczego. Drożdże suszone aktywne Instaferm to drobne granulki, zawierające około 96% suchej masy drożdży z gatunku Saccharomyces cerevisiae.
Suszone drożdże do wypieków - nadają się do każdego rodzaju ciasta. Dawka 10 - 12 g wystarcza na 500 g mąki. Nie wymagają przygotowania zaczynu. Można je przechowywać przez długi czas w pokojowej temperaturze.
Są bardzo łatwe w użyciu - wystarczy dodać je do mąki wraz z ciepłym płynem (wodą lub mlekiem) oraz pozostałymi składnikami, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Dozowanie: 1: 4 w stosunku do drożdży świeżych.
Zastosowanie w gorzelnictwie:
Bezpośrednio do szczepienia zacierów gorzelniczych. Używanie w tym celu drożdży suszonych znacznie upraszcza proces technologiczny wytwarzania spirytusu i jednocześnie stwarza możliwość rozpoczęcia produkcji w dowolnym czasie
Dozowanie: 100 - 150 g na 1000 litrów zacieru.
Waga netto: 500 g
Skład: drożdże w proszku pakowane w atmosferze ochronnej
Kraj pochodzenia: Kanada
Termin przydatności do spożycia: rok

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegetariański
Opinie o :
Drożdże uniwersalne w proszku do piekarnictwa i destylacji (500 g) - Instaferm
Super produkt. Chcialam odmówić wiecej ale braki szkoda czekam az znow się pojawią zeby zamówić polecam
corvetka [2020 /4 /15 21 :37:20]
nigdy nie używałam suchych drożdży a tu okazało się że ich użycie dało efekt taki jak zwykłYch drożdży!!!!!
ELACH [2020 /4 /3 23 :13:6]