Płatki kukurydziane to znakomita propozycja na śniadanie jako dodatek do mleka, jogurtu lub musli.
Płatki są pyszne, lekkostrawne i bardzo chrupiące.Zawierają w 100% składniki pochodzenia naturalnego, w tym aż w 91% składają się z kukurydzy. Aby zachować ich niezwykłą chrupkość, należy je spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Mogą stanowić zdrowy dodatek do ciast i deserów oraz dopełnienie pysznej sałatki owocowej. Z powodzeniem zastąpią tradycyjną panierkę do ryb lub mięsa oraz uzupełnią smak naleśników.
SKŁADNIKI:
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1591 kJ/ 377 kcal
Tłuszcz 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 81 g w tym cukry 9,1 g
Błonnik 3 g
Białko 8,1 g
Sól 1,9
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek