Kasza kukurydziana powstaje z oczyszczonych i rozdrobnionych ziaren kukurydzy.
Jest bogata w witaminy z grupy B, 100 g produktu zaspokaja:
- 77% RWS na kwas foliowy (wit. B9),
- 46% RWS na tiaminę (wit. B1)
- 26% RWS na ryboflawinę (wit. B2)
- 27% RWS na niacynę (wit. B3)*.
Kasza kukurydziana może być składnikiem omletów, zapiekanek, farszów, chlebków, placuszków i innych wypieków. Można ją podawać na słodko z owocami, konfiturami i śmietaną.
* % RWS - Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej.
skład: dasza kukurydziana.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek