Mąka orkiszowa TOTA typ 2000 to zdrowsza alternatywa zamienna mąki pszennej.
doceniana zarówno przez gospodynie domowe jak i piekarzy i cukierników, obowiązkowa w kuchni każdego miłośnika wypieków.
Bardzo dobrze łączy się z innymi rodzajami mąk i tworzy podstawę do lekkich wypieków. Dzięki niej upieczemy chleb orkiszowy o orzechowym aromacie.Idealna dla osób dbających o dietę, ma właściwości rozgrzewające, wspomaga rozwój mięśni i dba o umysł.
Mąka orkiszowa jest bogata w cynk, miedź oraz selen (składniki te korzystnie wpływają na układ krwionośny, nerwowy oraz odpornościowy). Zawiera większą ilość łatwo przyswajalnego białka niż mąka pszenna. Ceniona jest za zawartość kwasu linolenowego (omega-3), który odgrywa bardzo ważną rolę w organizmie człowieka.
Wegetarianie i weganie mogą wykorzystać ją do produkcji warzywnych pasztetów.
Skład: Bielmo mączne pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1341 kJ wartość energetyczna: 316 kcal białko: 14,9 g błonnik: 9,2 g węglowodany: 59 g (w tym cukry: 0,5 g) tłuszcz: 2,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g) sól: 0,01 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Ostatnie opinie o produktach
Organizer kuchenny na zlew Caddy Tower, zielony - Joseph Joseph
Bardzo praktyczny organizer. Ponadto, jak zwykle Joseph Joseph może pochwalić się doskonała jakością wykonania.
Milkaice
Pył w butelce z pompką, srebrny Shimmering Dust (10 g) - Food Colours
super polecam
Anka85
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru duża (25 cm) "Japonka" - DorosioweRanty
Polecam, polecam naprawdę fajna skrobka :)
Anka85
Posypka cukrowa strzelająca (50 g), żółta - ScrapCooking
Fajna, ale w kontakcie z małą wilgotnością szybko traci swoje właściwości . Mimo to polecam :)
Anka85