To idealne narzędzia do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.
Szpachla z miękkiej stali nierdzewnej z wygodnym uchwytem. Skrobka służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.
Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpachli na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.
Można myć w zmywarce, osuszyć po umyciu.
Skrobka, szpachla, skrobka ma podziałkę.
Przed pierwszym użyciem należy umyć skrobki płynem do naczyń w letniej wodzie.
Opinie o :
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru mała "Japonka" - DorosioweRanty
Świetna do tynkowania tortu.
kokeshi1
[2021
/5
/12 16
:29:47]
Poręczna, łatwa do "opanowania". Bardzo przydatna podziałka na brzegu. Uwaga, rożki są ostre :P
kpiekny@op.pl
[2021
/2
/3 12
:22:35]
Poza głównym przeznaczeniem sprawdza się też przy porcjowaniu surowego ciasta i jako podręczna kuchenna linijka.
macphisto89
[2020
/9
/5 22
:3:7]
Rewelacyjna !!!
tomuś
[2020
/7
/8 14
:20:45]
Skrobka spełnia swoje cele. Super wygładza masę na biszkopcie. Polecam
Natisiowa
[2020
/5
/26 7
:43:16]
Najlepsze skrobki! ;) Używałam już każdej możliwej, żadna nie dawała mi satysfakcji ;) Te skrobki są najlepsze. Lekkie, cienkie, pięknie gładzą tynk <3
Opinie o :
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru mała "Japonka" - DorosioweRanty
Świetna do tynkowania tortu.
kokeshi1 [2021 /5 /12 16 :29:47]
Poręczna, łatwa do "opanowania". Bardzo przydatna podziałka na brzegu. Uwaga, rożki są ostre :P
kpiekny@op.pl [2021 /2 /3 12 :22:35]
Poza głównym przeznaczeniem sprawdza się też przy porcjowaniu surowego ciasta i jako podręczna kuchenna linijka.
macphisto89 [2020 /9 /5 22 :3:7]
Rewelacyjna !!!
tomuś [2020 /7 /8 14 :20:45]
Skrobka spełnia swoje cele. Super wygładza masę na biszkopcie. Polecam
Natisiowa [2020 /5 /26 7 :43:16]
Najlepsze skrobki! ;) Używałam już każdej możliwej, żadna nie dawała mi satysfakcji ;) Te skrobki są najlepsze. Lekkie, cienkie, pięknie gładzą tynk <3
Shine [2020 /5 /7 1 :36:0]