To idealne narzędzia do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.
Szpachla z miękkiej stali nierdzewnej z wygodnym uchwytem. Skrobka służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.
Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpachli na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.
Można myć w zmywarce, osuszyć po umyciu.
Skrobka, szpachla, skrobka ma podziałkę.
Przed pierwszym użyciem należy umyć skrobki płynem do naczyń w letniej wodzie.
Opinie o :
Dorosiowa miękka skrobka do wygładzania mas i lukru średnia "Japonka" - DorosioweRanty
Rewelacyjna do tynkowania tortu.
kokeshi1 [2021 /5 /12 16 :36:26]
Najlepsza skrobka! Idealnie wygładza, dobrze się trzyma, cienka i w sam raz giętka ;) Idealna!
Shine [2021 /1 /7 18 :44:12]
Idealny rozmiar. Porządnie wykonana, łatwa w czyszczeniu.
ola.d11 [2021 /1 /5 17 :10:52]