Naturalny barwnik spożywczy wykonany z suszonych i sproszkowanych buraków. Najlepiej nadaje się do barwienia na zimno: lukru, kremu maślanego, pastelowych makaroników.
Przepis na czerwony lukier:
Wymieszaj 10 g cukru pudru z 4 łyżeczkami wody oraz 1/2 łyżeczki barwnika. Dobrze wymieszaj. Jeśli w barwniku znajdują się bryłki wystarczy rozetrzeć je łyżką i nadal mieszać.
Uwaga!
Ze względu na swoje naturalne pochodzenie oraz w zależności od ilości i sposobu użycia, barwnik może mieć wyraźny smak.
Barwnik nie nadaje się do gotowania.
Składniki: czerwony barwnik - burak: ekstrakt z buraków, maltodekstryna, dwutlenek krzemu (1%), kwas cytrynowy (E 330).
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych, glutenu, jaj, mleka, sezamu, selera, musztardy, zbóż i pochodnych.
Po otwarciu przechowywać z dala od światła i wilgoci.
Masa netto 40 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek