Wyjątkowe szkolenie prowadzone przez rosyjską mistrzynię Irinę Moshkinę, zaproszoną specjalnie na tę okazję do Polski.
Organizatorzy szkolenia: Marlena i Marcin Doroś oraz Angelika Mulewska.
Program kursu:
1. Produkcja masy czekoladowej z dwóch rodzajów czekolady. Kursanci poznają specyfikę pracy z każdą masą, warunki przechowywania masy, różnice w użyciu.
2. Barwienia gotowych produktów czekoladowych różnymi technikami, m.in: tonowanie metodą suchą, praca z aerografem.
3. Nadawanie tekstury - praca z wykrojnikami, praca z mołdami
W czasie kursu każdy z uczestników wykona następujące dekoracje: trzy rodzaje róży | hortensję | goździki | bratki | słoneczniki | maki | truskawkę | lilię | astromerię | zawilec | lotos | gałąź orchidei | paproć | dalię | rumianek | anturium | lilię kalla | liści
Każdy uczestnik będzie miał za zadanie wykonać dwie kompozycje kwiatowe.
Koszt kursu: 2 400 zl
Cena uwzględnia kawę, drobne przekąski oraz obiad.
Czas trwania kursu: dwa dni:
– pierwszy dzień: 10:00 – 20 :00
– drugi dzień: 9:00 – 19:00
Termin szkolenia: jesień 2020
Miejsce szkolenia: Warsaw Academy of Pastry Art, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802⠀
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek