Kurs dedykowany pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską.
Joanna Bielińska, oprócz prowadzenia kursów prowadzi własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się technik dekoracji ciast I ciasteczek.
Podczas kursu wykonamy następujące ozdoby:
- techniką wet on wet
- metodą rozcieraną (kwiaty)
- 3D
- Brush Embroidery
- plakietkę z monogramem.
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- stojaki na worek
- couplery
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm
- formówkę do suszenia kwiatów
- szpatułę trójkątna wygiętą o długości 22,8 cm
- foremkę do bratka
- 2 zestawy do lilii
- 6 zestawów pręcików do lilii
- 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers
- gwóźdź do kwiatków
- 12 naklejek do kwiatów
- pędzelek dekoratorski
- 6 foliowych kwadratów
- 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm
- tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz: certyfikat ukończenia kursu wydanym przez firmę Wilton.
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Miejsce kursu:
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek