Kurs dedykowany pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską.
Joanna Bielińska, oprócz prowadzenia kursów prowadzi własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się technik dekoracji ciast I ciasteczek.
Podczas kursu wykonamy następujące ozdoby:
- techniką wet on wet
- metodą rozcieraną (kwiaty)
- 3D
- Brush Embroidery
- plakietkę z monogramem.
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- stojaki na worek
- couplery
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm
- formówkę do suszenia kwiatów
- szpatułę trójkątna wygiętą o długości 22,8 cm
- foremkę do bratka
- 2 zestawy do lilii
- 6 zestawów pręcików do lilii
- 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers
- gwóźdź do kwiatków
- 12 naklejek do kwiatów
- pędzelek dekoratorski
- 6 foliowych kwadratów
- 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm
- tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz: certyfikat ukończenia kursu wydanym przez firmę Wilton.
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Miejsce kursu:
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
Termin kursu: 27 listopada 2021, godz 10:00 - 18:00
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Decyduje kolejność wpłat!
Wystawiamy faktury vat.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3