Kurs dla pasjonatów cukiernictwa prowadzony przez Joannę Bielińską, instruktora Wilton i właścicielkę pracowni cukierniczej Manufakturka.
Jedyny taki na rynku. Podczas jednego kursu dowiesz się wszystkiego o kremie maślanym Nauczymy cię, co zrobić, by twoje wypieki zachwyciły najbliższych. W cenie kursu otrzymujesz niezbędny zestaw narzędzi do dekorowania marki Wilton.
🔹🔹🔹
Program szkolenia
- przygotowanie kremu maślanego
- barwienie na dowolne kolory
- dobieranie odpowiedniej konsystencji
- napełnianie i używanie rękawów cukierniczych (z couplerem i bez)
- rodzaje tylek i ich zastosowanie
- podstawowe techniki dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek
- dekorowanie babeczek - napełnianie, obkładanie kremem, tworzenie ozdób
- jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów
- krojenie, poziomowanie i obkładanie kremem ciasta i wygładzanie jego struktury
- wykonywanie z kremu: kropki, linii, prostych dekoracyjnych obrzeży (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), liter (drukowanych i pisanych) oraz innych kształtów (liście, trawa)
- wykonywanie sześciu różnych kwiatów z kremu: gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń: gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Pracujemy na biszkopcie i muffinkach a nie na styropianowych atrapach 🙂
Pracujemy w kameralnej j grupie, z zachowaniem wszelkich rygorów sanitarnych.
🔹🔹🔹
W cenie szkolenia, otrzymujesz ten oto zestaw narzędzi , który zabierzesz ze sobą do domu
- 12 naklejek do róży
- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm
- pędzelek dekoracyjny
- gwóźdź do kwiatów
-12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352
- 4 przejściówki (couplery)
- 12 jednorazowych worków cukierniczych
- 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm
- tabliczkę do ćwiczeń z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz również Certyfikat sygnowany przez markę Wilton.
Dodatkowo, podarujemy Ci pięknie wydany podręcznik z opisami i zdjęciami ćwiczeń już do samodzielnego powtarzania (i jego tłumaczenie w języku polskim)
TERMIN SZKOLENIA
20 listopada 2021, godz od 10:00 do 18:00
CENA
599 zł (decyduje kolejność wpłat)
MIEJSCE SZKOLENIA
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
ZAPISY:
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Decyduje kolejność wpłat!
Wystawiamy faktury vat.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek