Mąka migdałowa, bardzo drobno zmielona, o konsystencji pudru. Idealna do makaroników oraz do przygotowania kremów do dekoracji.
Bezglutenowa, za to z ogromną dawką witamin B1, B2, PP, E oraz potasu, cynk i magnezu. Świetna alternatywa do tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Sprawdza się w pieczeniu słodkich tortów, ciast i ciasteczek. Możesz ją użyć jako dekorację deserów i posypkę na sałatkach. Użyj jej w sosach. Dodaj do naleśników, a także do panierki. Dodaje wspaniałego, subtelnego aromatu migdałowego.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Możesz ją dodać też do soku, kakao i mleka orzechowego, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Skład: mąka z migdałów 100%
Mąką migdałowa ScrapCooking charakteryzuje się tym, że jest zmielona na puder.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Francja
Termin przydatności do spożycia: 7 miesięcy od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek