Mąka migdałowa, bardzo drobno zmielona, o konsystencji pudru. Idealna do makaroników oraz do przygotowania kremów do dekoracji.
Bezglutenowa, za to z ogromną dawką witamin B1, B2, PP, E oraz potasu, cynk i magnezu. Świetna alternatywa do tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Sprawdza się w pieczeniu słodkich tortów, ciast i ciasteczek. Możesz ją użyć jako dekorację deserów i posypkę na sałatkach. Użyj jej w sosach. Dodaj do naleśników, a także do panierki. Dodaje wspaniałego, subtelnego aromatu migdałowego.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Możesz ją dodać też do soku, kakao i mleka orzechowego, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Skład: mąka z migdałów 100%
Mąką migdałowa ScrapCooking charakteryzuje się tym, że jest zmielona na puder.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Francja
Termin przydatności do spożycia: 7 miesięcy od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek