Nadaj swoim wypiekom luksusowy wygląd, dzięki jadalnemu złotu.
Idealnie nadaje się do dekoracji tortów weselnych, babeczek oraz innych wypieków.
Sposób użycia:
1. Wytnij za pomocą nożyczek pożądany kształt, unikając nadmiernego kontaktu dłoni ze złotem
2. Posmaruj wybraną powierzchnię cukrem jadalnym lub polewą, pokrywając nieco większą powierzchnię niż potrzebujemy do transferu złota
3. Ułóż złoto na powierzchni (pamiętaj, że nie można go zmieniać po kontakcie)
4. Pozostaw na minutę, a następnie powolnym ruchem usuń papier podkładowy za pomocą pęsety
5. Pozostaw na 24 godziny do czasu wyschnięcia
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek