Dzięki tej innowacyjnej w pełni bezprzewodowej sondzie z łatwością kontrolujesz przygotowanie mięsa.
Przyrządź doskonałe mięso i ryby za każdym razem - monitorując czas i temperaturę zdalnie.
Termometr Meat It to innowacyjne urządzenie, obecność czujników będących częścią unikalnej opatentowanej technologii umożliwia monitorowanie zarówno wewnętrznej temperatury żywności w trakcie pieczenia, jak i szybkości z jaką się piecze. Alarmy dźwiękowe i wizualne ostrzegają jeśli mięso jest niedopieczone, rozgotowane lub przypalone.
Urządzenie posiada zasięg do 20 m, aplikacja ponownie łączy się automatycznie, jeśli sygnał zostanie utracony. Termometr może monitorować temperatury od -30 stopni do +300 stopni Celcjusza, przez krótki okres czasu może wytrzymać nawet bezpośredni kontakt z płomieniami (do 3 min: 600 stopni Celcjusza).
Aplikacja zapewnia wybór różnorodnych opcji, w tym przy użyciu zaprogramowanych lub ręcznych ustawień pieczenia.
Do systemu można podłączyć 4 sondy jednocześnie.
Termometr posiada wewnętrzną baterią, która ma 10-godzinną pojemność. Można naładować za pośrednictwem stacji ładującej wyposażonej w port micro-USB.
Rozpoczęcie użycia:
1. Naładować termometr w podstawce do końca.
2. Uruchomić termometr w ciągu kilku sekund umieszczając go pod stacją ładowania.
3. Pobrać, zainstalować i uruchomić aplikację meat°it ze strony http://www.meat-it.co/ (w języku angielskim).
4. Wybrać termometr odnaleziony przez aplikację.
5. Wbić czujnik na całą długość części metalowej w mięso/rybę pozostawiając część ceramiczną na powierzchni. Część metalowa musi być całkowicie zagłębiona.
6. W aplikacji wybrać rodzaj mięsa oraz stopień jego wypieczenia a następnie nacisnąć OK.
7. Po zakończeniu obróbki cieplnej wyciągnąć termometr przy użyciu wyciągacza umieszczonego w podstawie ładującej.
8. Podczas wyciągania zachować ostrożność i nie dotykać termometru ręką. Należy pozwolić urządzeniu schłodzić się samoczynnie
Instrukcja pielęgnacji inteligentnego termometru firmy Mastrad
• Termometr nie powinien być zanurzany w cieczach ani myty w zmywarce.
• Nie wystawiać urządzenia na działanie ognia (np. świeczki czy zapalniczki).
• Nie przykrywać urządzenia.
• Czyszczenie wykonywać przy użyciu mokrej, miękkiej szmatki a po oczyszczeniu niezwłocznie osuszyć. Nie stosować środków czyszczących zawierających alkohol, amoniak, benzen czy cząstki ścierne, które mogą spowodować uszkodzenie urządzenia.
• Ładowanie przy pomocy stacji ładującej wyposażonej w port micro-USB.
Uwagi
• Urządzenie jest przeznaczone do użytku domowego,
• Nie stosować termometru w kuchenkach mikrofalowych, szybkowarach czy piekarnikach parowych.
• Gdy czujnik jest gorący nie dotykać gołą ręką.
• Urządzenie nie jest przeznaczone do pieczenia ciast czy topienia cukru na karmel. Jego przeznaczeniem jest wyłącznie mierzenie temperatury mięsa, ryb lub drobiu.
Wymiary:
długość z podstawą: 13,5 cm
długość sondy: 8 cm
szerokość z podstawą: 5 cm
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek