Zrób bliskiej osobie prezent: wykup u nas szkolenie, a my wyślemy wybranej osobie dedykowane zaproszenie
Kurs dekorowania kremem maślanym dla początkujących prowadzony przez Joannę Bielińską, instruktora Wilton i właścicielkę pracowni cukierniczej Manufakturka.
Jedyny taki na rynku. Podczas jednego kursu dowiesz się wszystkiego o kremie maślanym. Nauczymy cię, co zrobić, by twoje wypieki zachwyciły najbliższych. W cenie kursu otrzymujesz niezbędny zestaw narzędzi do dekorowania marki Wilton.
* * *
Kurs dedykowany jest pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską. Joanna, oprócz prowadzenia kursów prowadzi również własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się jak dekorować kremem maślanym (buttercream) torty, muffinki oraz ciastka. Nauczysz się tworzyć kwiaty i inne ozdoby metodą opracowaną przez markę Wilton.
Zakres kursu:
- przygotowanie kremu maślanego
- barwienie na dowolne kolory
- dobieranie odpowiedniej konsystencji
- napełnianie i używanie rękawów cukierniczych (z couplerem i bez)
- rodzaje tylek i ich zastosowanie
- podstawowe techniki dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek
- dekorowanie babeczek - napełnianie, obkładanie kremem, tworzenie ozdób
- jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów
- krojenie, poziomowanie i obkładanie kremem ciasta i wygładzanie jego struktury
- wykonywanie z kremu: kropki, linii, prostych dekoracyjnych obrzeży (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), liter (drukowanych i pisanych) oraz innych kształtów (liście, trawa)
- wykonywanie sześciu różnych kwiatów z kremu: gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa
- przenoszenie rysunku na powierzchnię ciasta
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń: gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Do dyspozycji uczestników przygotowujemy również: babeczki do dekoracji, ciasto o średnicy 20,3 cm, nadzienie do ciasta oraz kruche ciasteczka do dekoracji.
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- talerz obrotowy
- Cake Lifter
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- 4 zaciski do rękawów
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- 12 naklejek do róży
- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm
- pędzelek dekoracyjny
- gwóźdź do kwiatów
-12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352
- 4 przejściówki (couplery)
- 12 jednorazowych worków cukierniczych
- 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm
- tabliczkę do ćwiczeń z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz Certyfikat Ukończenia Kursu Zdobienia i Dekorowania Kremem Maślanym metodą marki Wilton
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek