Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT Kurs dla pasjonatów cukiernictwa prowadzony przez Joannę Bielińską, instruktora Wilton i właścicielkę pracowni cukierniczej Manufakturka.
Jedyny taki na rynku. Podczas jednego kursu dowiesz się wszystkiego o kremie maślanym Nauczymy cię, co zrobić, by twoje wypieki zachwyciły najbliższych. W cenie kursu otrzymujesz niezbędny zestaw narzędzi do dekorowania marki Wilton.
🔹🔹🔹
Program szkolenia
- przygotowanie kremu maślanego
- barwienie na dowolne kolory
- dobieranie odpowiedniej konsystencji
- napełnianie i używanie rękawów cukierniczych (z couplerem i bez)
- rodzaje tylek i ich zastosowanie
- podstawowe techniki dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek
- dekorowanie babeczek - napełnianie, obkładanie kremem, tworzenie ozdób
- jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów
- krojenie, poziomowanie i obkładanie kremem ciasta i wygładzanie jego struktury
- wykonywanie z kremu: kropki, linii, prostych dekoracyjnych obrzeży (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), liter (drukowanych i pisanych) oraz innych kształtów (liście, trawa)
- wykonywanie sześciu różnych kwiatów z kremu: gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń: gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Pracujemy na biszkopcie i muffinkach a nie na styropianowych atrapach 🙂
Pracujemy w kameralnej j grupie, z zachowaniem wszelkich rygorów sanitarnych.
🔹🔹🔹
W cenie szkolenia, otrzymujesz ten oto zestaw narzędzi , który zabierzesz ze sobą do domu
- 12 naklejek do róży
- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm
- pędzelek dekoracyjny
- gwóźdź do kwiatów
-12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352
- 4 przejściówki (couplery)
- 12 jednorazowych worków cukierniczych
- 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm
- tabliczkę do ćwiczeń z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz również Certyfikat sygnowany przez markę Wilton.
Dodatkowo, podarujemy Ci pięknie wydany podręcznik z opisami i zdjęciami ćwiczeń już do samodzielnego powtarzania (i jego tłumaczenie w języku polskim)
CENA
699 zł (decyduje kolejność wpłat)
Miejsce kursu:
ulica Komisji Edukacji Narodowej 5
37-310 Nowa Sarzyna
Termin kursu: 23 października 2021
Czas trwania: 10.00 - 18.00
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Decyduje kolejność wpłat!
Wystawiamy faktury vat.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie