Zrób bliskiej osobie prezent: wykup u nas szkolenie, a my wyślemy wybranej osobie dedykowane zaproszenie
Kurs dedykowany pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską.
Joanna Bielińska, oprócz prowadzenia kursów prowadzi własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się jak dekorować lukrem królewskim (royal icing) torty, muffinki oraz ciasteczka. Nauczysz się tworzyć kwiaty i inne ozdoby metodą opracowaną przez markę Wilton.
Zakres kursu:
- podstawowa wiedza o kolorach używanych w cukiernictwie
- przygotowanie lukru królewskiego
- barwienie lukru przy pomocy barwników Wiltona
- przygotowanie rożków z pergaminowych trójkątów z couplerem i bez
- tworzenie różnych typów kwiatów i stosowanie ich w przyszłych projektach: pączek róży, rozwinięty pączek róży, róża Wiltona, bratek, fiołek, lilia, poinsecja
- podstawy tworzenia dekoracji kwiatowych na cieście (wielkość i proporcje, kształt, równowaga, symetria, asymetria)
- Brush Embroidery
- aplikacje z lukru królewskiego: Cornelli Lace, płatek, kwiatek, łodyżki, liście
- wykorzystanie palety kolorów i wzorów na cieście
- tworzenie dekoracyjnych obrzeży na cieście: odwrócona muszelka, lina, klasyczna falbanka i wiele innych dekoracyjnych technik np. plecionka
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- stojaki na worek
- couplery
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- formówkę do suszenia kwiatów
- 12 naklejek do kwiatów
- pędzelek dekoratorski
- szpatułę trójkątna wygiętą o długości 22,8 cm
- foremkę do bratka
- 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers
- gwóźdź do kwiatków
- 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm
- 2 zestawy do lilii
- 6 foliowych kwadratów
- 6 zestawów pręcików do lilii
- 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm
- tabliczka do ćwiczeń i arkusze z wzorami
- podpórka do tabliczki do ćwiczeń
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz:
Certyfikat Ukończenia Kursu Tworzenia Kwiatów i Dekoracji z Lukru Królewskiego metodą marki Wilton
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Miejsce kursu:
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek