Silikonowe formy z wgłębieniem do wyrobu domowej czekolady i bloku orzechowego.
Formę wystarczy wypełnić rozpuszczoną czekoladą, lekko uderzyć formą o blat by pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała. Do czekolady można włożyć orzechy, bakalie lub suszone i kandyzowane owoce.
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorową tabliczkę wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze. Jeśli chcesz nadziać czekoladę orzechem lub bardziej płynnym nadzieniem - wlej czekoladę i rozprowadź na ściankach poruszając foremką, zostaw do zastygnięcia, uzupełnij nadzieniem i delikatnie wylej resztę rozpuszczonej czekolady.
Forma nadaje się także do przygotowywania deserów na zimno, np. galaretek lub musów.
Silikon, z którego została wykonana forma, jest odporny na temperatury od -60 do 200 stopni Celsjusza. Można używać w piekarniku, zamrażarce i mikrofalówce.
Nie należy używać ostrych narzędzi w formie, ponieważ może dojść do uszkodzenia silikonu.
Można myć w zmywarce.
Foremka zapakowana jest w eleganckie kartonowe pudełko i doskonale nadaje się na prezent.
Wymiary całej foremki: 23 x10 x 2 cm
Materiał: polyerhylen
Kolor: żółty
Opinie o :
Formy silikonowe do bloku czekoladowego gładka i waflowa (2 szt. ) - Ibili
Foremki są z polietylenu a nie z silikonu. Raczej nie należy ich wkładać do zamrażalnika ani tym bardziej do piekarnika. Informacja podana jest na opakowaniu.
Opinie o :
Formy silikonowe do bloku czekoladowego gładka i waflowa (2 szt. ) - Ibili
Foremki są z polietylenu a nie z silikonu. Raczej nie należy ich wkładać do zamrażalnika ani tym bardziej do piekarnika. Informacja podana jest na opakowaniu.
iwobarkat [2020 /3 /17 23 :29:13]